F1-sarja ilmoitti aiemmin keväällä, että kaudella 2021 kokeillaan uutta sprinttikisa-uudistusta. 100 kilometrin mittainen minikilpailu korvaa tutun aika-ajon kolmena kisaviikonloppuna. Ensimmäinen kokeilu on Silverstonessa myöhemmin heinäkuussa.

Alun perin tiedotettiin, että kaikki tallit olisivat hyväskyneet muutoksen. FIA:n oli määrä tarjota talleille sen verran vapautuksia kulukatosta, jotta osallistuminen kilpailuun on mahdollista.

Nyt saksalaislehti Auto Motor und Sport kuitenkin raportoi, että McLaren, Aston Martin sekä Alpine eivät uudistuksen johdosta pysty osallistumaan kaikkiin harjoitussessioihin kauden aikana.

Syyksi tähän on ilmoitettu autojen kytkimien säätö ennen aika-ajoa. Sprinttiviikonloppuina säädöt pitäisi tehdä jo perjantaina, sillä toisen harjoitussession jälkeen sallitaan vain pieniä muutoksia.

– Nämä kytkimet on suunniteltu niin, että niillä voi ajaa noin 300 kilometriä kerrallaan. Jos joutuisimme ajamaan koko viikonlopun samalla kytkimellä, niin se ei vain olisi mahdollista, Aston Martinin tiimimanageri Andy Stevenson kommentoi saksalaislehdelle.

– Jos tähän ei tule muutosta, niin saatamme joutua jättämään harjoituksia väliin.

Tallien huolista on määrä keskustella lisää Itävallan GP:n aikana.