Yksi F1-historian parhaista taistelupareista nähtiin 1990-luvun lopussa. Tällöin McLarenin suomalaistähti Mika Häkkinen sekä kaikkien aikojen F1-kuljettajaksikin kutsuttu Michael Schumacher taistelivat kiivaasti mestaruuksista.

Mercedeksen kanssa tiivistä yhteistyötä tehnyt McLaren oli juuri voittanut mestaruuden Häkkisen voimin vuonna 1999. Entisen Mercedes-pomo Norbert Haugin mukaan brittitalli yritti hankkia Schumacheria Häkkisen tallikaveriksi muodostaen näin yhden kaikkien aikojen parhaista kuljettajakaksikoista.

Haug, joka on tuntenut Schumacherin hänen junioriajoistaan asti paljasti, että keskusteluja käytiin molempien kuljettajien kanssa.

– Olen tuntenut Michaelin hänen Formula 3 -ajoista asti. Hän oli Mercedeksellä juniorikuljettajana, kun minä olin vielä toimittaja, Haug kertoi F1-sarjan Beyond the grid -podcastille.

Lopulta Schumacherin tie vei hänet Benettonille ja sieltä Ferrarille.

– Olimme kovia kilpailijoita radalla sekä kulisseissa, mutta suhteemme oli aina hyvä. Vitsailimme, että meidän työskennellä saman organisaation alla.

– Pidimme salaisia keskusteluja vuonna 1998, mutta lopulta siitä ei tullut mitään. Se ei olisi ollut mahdotonta. Olimme juuri voittaneet mestaruuden ja uusi automme olisi myös Adrian Neweyn suunnittelema. Se on tarpeeksi houkutellakseen huippukuskeja.

Lopulta Häkkinen vei mestaruuden myös vuonna 1999, Ferrari nappasi kuitenkin valmistajien mestaruuden. Kuljettajien mestaruus jäi suureksi osaksi saavuttamatta siksi, että Schumacher oli suuren osaa kaudesta sivusta murtuneen jalan takia.