F1-sarjaa edelliset kahdeksan vuotta dominoinut Mercedes jäi pahasti Red Bullin jalkoihin Steiermarkin osakilpailussa. Kilpailun voittaja Max Verstappen peittosi toiseksi tulleen Lewis Hamiltonin yli 30 sekunnilla. Jo ennen Hamiltonin toista pysähdystä ero lähenteli 20 sekuntia.

Mercedeksen insinööri Andrew Shovlin paljastaa, että talli tutkii kuljettajiensa auton asetuksia kilpaiun jälkeen. Tallin mukaan kuljettajien asetuksia muutettiin suhteellisen radikaalisti aika-ajoa varten.

– Lähdimme auton asetuksien kanssa aika sekopäiseen suuntaan. Radikaali valintamme taisi toimia paremmin yhden nopean kierroksen aikana, Shovlin kommentoi Motorsport.comin mukaan.

– Meidän täytyy selvittää vaikuttiko se renkaidemme kuoriutumiseen. En halua takertua tässä yksityiskohtiin. Lyhyesti, kokeilimme jotain täysin uutta meille. Lewis teki paljon töitä simulaattorissa näiden asetuksien kanssa, joten päätimme kokeilla sitä.

– Tavoitteemme tällä kaudella on sopeuttaa auto jokaiselle radalle. Tämän takia joudumme ottamaan hieman riskejä asetuksien kanssa.