Q3-aika-ajosessio päättyi niin kuin aiempi, ennenaikaisesti kolarin takia. Yuki Tsunoda ajoi amatöörimaisesti seinään mutkassa kolme.

Ferrarilla tilannetta juhlittiin, sillä Charles Leclerc nappasi toisen peräkkäisen paalupaikkansa. Monacolainen ajoi nopeimman ajan heti session alussa, mikä riitti lopulta paalupaikkaan.

Koko viikonlopun kyykännyt Lewis Hamilton hyötyi myös Tsunodan kolarista. Brittikuljettajan auton asetukset nostivat Hamiltonin lopulta toiseksi ohi molempien Red Bull -kuljettajien.

Valtteri Bottaksen päivä oli lopulta katastrofi. Suomalainen oli päätössession hitain, ja lähtee lopulta 10:tä lähtöruudusta.

Max Verstappen lähtee kilpailuun kolmannesta ruudusta. Loistavan kierroksen kellottanut Pierre Gasly asettuu hollantilaisen vierelle. Kaksikon tallikaverit lähtevät ruuduista seitsemän ja kahdeksan Sergio Perezin peitottua Tsunodan.

Myös session lopussa kolaroinut Carlos Sainz oli viides. Lando Norriksen mainio aika-ajo päättyi kuudenteen sijaan, mutta britin yllä leijuu mahdollinen rangaistus punaisten lippujen protokollan rikkomisestä.

Bottaksen edestä kilpailuun lähtee Fernando Alonso.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Formula 1

@F1
🏁 QUALIFYING CLASSIFICATION 🏁

Four different teams in the top four grid positions 👀

#AzerbaijanGP 🇦🇿 #F1