Monacon kotikilpailussaan jättipettymyksen kokenut Charles Leclerc saa vihdoin Ferrariinsa uuden vaihdelaatikon, raportoi yleisesti luotettava italialaissivusto Corriere Dello Sport perjantaina.

23-vuotias Ferrari-tähti tykitti kilpurinsa paalupaikalle Monte Carlossa, muttei vetoakseliongelman takia pystynyt aloittamaan kilpailua ollenkaan.

Ongelmia oli edeltänyt kolari seinään aika-ajojen viimeisessä osuudessa, monacolaisen jo asetettua paalupaikka-aikansa. Tämä sai monet spekuloimaan, että sunnuntain ongelma olisi ollut todellisuudessa vaihdelaatikossa.

[readmore from=ferrari]

Vaihdelaatikon vaihto ennen sunnuntain kilpailua olisi kuitenkin johtanut viiden paikan pudotukseen lähtöjärjestyksessä. Ferrari päätti heittää noppaa, mutta tulos ei ollut toivotunlainen.

Auringonsäde risukasassa on kuitenkin se, että koska Leclerc ei osallistunut Monacon kisaan ollenkaan, hän saa vaihtaa autoonsa uuden vaihdelaatikon ilman rangaistuksia.

Paalupaikkalähtönsä menetyksestä huolimatta, Leclerc on edelleen kuljettajien MM-sarjassa sijalla kuusi, kaksi pistettä tallikaveriaan Carlos Sainzia edellä. Viidennen sijan Sergio Perez sekä neljännen sijan Valtteri Bottas ovat myös vain seitsemän pisteen päässä nuorukaisesta.