F1-tallit saavat runsaan raha-avustuksen uuden sprinttiformaatin ansiosta – tallien ajama kulukattorajan nostaminen tyrmättiin

© Kuva: Getty Images

F1-sarja julkisti uuden sprinttiformaattinsa aiemmin tällä viikolla. Muutos oli ollut keskusteluissa mukana jo kuukausia, mutta asiasta päästiin yksimielisesti sopuun vasta nyt.

Suurin syy tähän oli raha. Uuden kulukaton myötä tallit ovat todella tiukassa paikassa kulutuksen suhteen kauden aikana. Erityisesti Red Bull sekä Mercedes vaativat helpotusta kulukattoon, jos lisäkilpailuja järjestettäisiin sprintin muodossa.

Itse kulukatto ei koe muutoksia, mutta jokainen talli saa yhteensä 450 000 dollaria avustusta kauden kolmesta sprinttikilpailusta. Jokainen valmistaja voi siis käyttää kyseisen summan kolmeen sprinttitapahtumaan, eikä sitä lasketa tallin kauden kulukattoa kohti.

Jokaisella tallilla on myös 100 000 dollarin ”kolarikorvaus”. Jos kuljettaja tuhoaa autonsa sprinttitapahtumassa, niin voi talli käyttää vahinkojen korjaamiseen tietyn summan ilman rangaistusta.

Hyvityksen saa, jos kilpurin vahingot pakottavat kuljettajan keskeyttämään tai saapumaan korjaustöihin varikolle. Yli 100 000 dollarin vahingot tarkastetaan tapauskohtaisesti.

Kauden ensimmäinen sprinttitapahtuma järjetetään Britannian osakilpailussa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.