Entinen F1-kuljettaja uskoo Daniel Ricciardon pakosuunnitelman menneen pahasti pieleen – Toivoo nyt aussitähdeltä kärsivällisyyttä

© Kuva: Getty Images

Entinen F1-kuljettaja Martin Brundle pohtii nykyisin McLarenilla kurvailevan Daniel Ricciardon peliliikkeitä uransa aikana.

Ricciardo jätti aikanaan Red Bull -tallin kauden 2018 päätteeksi ja hyppäsi monien yllätykseksi Renault´n leiriin.

Ricciardo ajoi Red Bullilla Max Verstappenin tallikaverina, eikä kaksikko välttynyt kipinöiltä. Suurin yhteenotto tuli kauden 2018 Azerbaijanin GP:ssä, kun heidän kolarinsa myötä itävaltalaistiimin molemmat autot joutuivat jättämään kilpailun kesken.

Ricciardo on myöhemmin kertonut hänen tunteneensa energiajuomajätin panostaneen enemmän Verstappeniin, joten hänen osaltaan oli helppo katsella muualle. Brundle sanoo In The Fast Lane -podcastissa hänen ymmärtävänsä Ricciardon päätöstä jättää Red Bull taakseen, vaikka se olikin suuri virhe jo alun alkaen.

– Hänen olisi pitänyt vain pysyä Red Bullilla, mutta suuren osan tiimistä kääntyessä Maxin kelkkaan, ymmärrän hänen päätöksen täysin, sanoi Brundle.

Jälkikäteen on helppoa viisastella, mutta Renault´lle meno oli australialaiselta virheliike.

– Hän yksinkertaisesti halusi vain pois Red Bullilta, jatkoi Brundle.

Suurista puheista ja pitkän tähtäimen suunnitelmista huolimatta Ricciardo ajoi ranskalaisleirissä vain kahden kauden ajan, saavuttaen viime kaudella ajetut kaksi palkintokorokesijoitusta. Täksi kaudeksi aussi siirtyi McLarenin puikkoihin ja tällä kertaa Brundle toivookin häneltä kärsivällisyyttä. McLaren on entisen F1-kuljettajan mukaan hänen viimeinen mahdollisuutensa taistella tulevaisuudessa maailmanmestaruudesta.

– McLaren on saamassa käyttöön uuden tuulitunnelin. He käyttävät tällä hetkellä vielä Toyotan vanhaa tuulitunnelia Colognessa, mutta pandemian takia he eivät ole pystyneet käyttämään sitäkään hirveän paljoa.

Brundle uskoo McLarenin nousevan seuraavien vuosien aikana takaisin kärkitaistoon, mutta muistuttaa maltin olevan valttia.

– Jos hän ei jotenkin pääsisi Mersulle, niin mihin muualle hän muka enää menisi? Jos hän on riittävän kärsivällinen pysyäkseen 2-3 vuotta McLarenilla, uskon hänen pystyvän jälleen taistelemaan kärkipaikoista, pyöritteli Brundle.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.