Bahrainin GP:n aika-ajoissa hämmentänyt Haasin tulokaskuljettaja Nikita Mazepin väittää saaneensa talliltaan ohjeet Q1:n epäurheilijamaiseen temppuun.

Mazepin ohitti nipun kuljettajia ennen viimeistä mutkaa päästäkseen ennen heitä nopealle kierroksella aivan ensimmäisen aika-ajon lopussa. F1-kuskien välillä vallitsee herrasmiessopimus, että toisia kuljettajia ei ohiteta enää aika-ajon lämmittelykierroksella.

Kaiken kukkuraksi Mazepin spinnasi ykkösmutkassa aiheuttaen keltaiset liput ja pilaten kaikkien ohittamiensa kuskien kierrokset. Tämä pilasi muun muassa Aston Martinin Sebastian Vettelin aika-ajon.

– Minua pidettiin punnituksessa todella kauan ja minulle tuli kiire. Talli sanoi, että en ehdi aloittaa kierrosta ajoissa, jos en vain mene. Sain ohjeet tallilta ja ne olivat, että nyt pitää mennä ohi, Mazepin puolustautui F1i.comin mukaan.