Ferrarin F1-kuski Carlos Sainz joutui rankan somekohun keskiöön isänsä omistaman kartingradan mainoksesta, jossa esiintyi mies ”blackface”-maskeerauksessa.

Formulapilotin isän, rallilegenda Carlos Sainz Seniorin omistama Madridissa sijaitseva kartingrata julkaisi hiljattain mainoksen, jossa esiintyvät Raamatusta kuuluisat kolme kuningasta.

Mainoksessa nähdään ristiriitaisena pidetty ja rasistiseksi karikatyyriksi tuomittu ”itämaiden tietäjä”. Sainzin kilparadan mainoksessa hahmoa esittää tummalla kasvomaalilla maskeerattu mies.

Valkoisten näyttelijöiden käyttäminen mustien sijaan blackface-meikkauksella varustettuna on ollut jo pitkään kiistelty aihe viihdeteollisuudessa. Monet pitävät käytäntöä nykyisin rodullisesti syrjivänä ja loukkaavana.

Vaikka nuorempi Sainz ei ollutkaan millään tavoin osallinen isänsä yrityksen mainoksen tuotannossa, on suuri joukko ihmisiä alkanut nyt vaatia Ferrari-pilotin päätä vadille.

Sainzia syyteltiin sosiaalisessa mediassa rasistiksi sukulaissuhteidensa vuoksi. Miehelle vaadittiin myös potkuja F1-sarjasta.

– Vaikka hänellä ei olisikaan roolia tämän videon teossa, on kyseessä hänen isänsä ja hänen arvonsa. Se kertoo hänestä paljon, eräs kommentoija Twitterissä raivosi.