Entinen F1-kuski Robert Dornboos väittää George Russellin suoritusten Sakhirin osakilpailussa viime viikonloppuna osoittaneen Mercedeksen auton ylivoimaisuuden.

Moni seitsenkertaisen maailmanmestarin Lewis Hamiltonin kriitikko on argumentoinut jo vuosikausia Mercedeksen laitteiston olevan ainoa syy brittitähden suuruuteen.

Aiemmin Valtteri Bottaksen vaikeudet päihittää tallitoveriaan ovat katsottu todistusaineistoksi kyseistä väitettä vastaan. Skeptikot saivat viime viikonloppuna kuitenkin uutta intoa paasaukseensa.

Sarjan surkeimmasta kilpurista Williamsilla suoraan Mercedeksen rattiin ilman lämmittelyjä hypännyt Russell kellotti heti päivän parhaan kierrosajan jo Sakhirin ensimmäisissä harjoituksissa.

Sunnuntain kisassa englantilaislupaus oli jo lähellä voittoa ennen tallinsa sekoilua väärien rengassarjojen kanssa. Dornboosin mukaan Russellin vauhti oli selvä osoitus Mercedeksen auton vaikutuksesta kenen tahansa kuljettajan kyytiin.

– Auto on 80 prosenttia (Hamiltonin) menestyksestä. Russell on ajanut letkan perällä Williamsilla nyt kaksi vuotta. Yhtäkkiä hän saakin auton, jolla voi esimerkiksi jarruttaa paljon myöhemmin. Se antaa reilusti lisää itseluottamusta. Kaiken lisäksi hän oli liian pitkä ja iso autoon, hollantilainen muistutteli Peptalk-ohjelman haastattelussa.

– Loput 20 prosenttia on kuskin käsissä ja Russell on osoittanut pystyvänsä siihen. Hamilton neuvottelee 50 miljoonan sopimuksesta, eikä Daimlerin toimitusjohtaja ole F1:n ystävä. Russell tekisi sopimuksen vain miljoonasta, Dornboos huomautti.