SuomiF1 listasi kuluneen Formula 1 -kauden suurimmat epäonnistujat yhteen nippuun. Suurimmista onnistujista voit lukea täältä.

5. Ferrari

Maranellon ylpeys valahti keskikastiin. Moottorihuijauksen paljastuminen osoitti Ferrarin heikkoudet: sen auto on aerodynaamisilta ominaisuuksiltaan keskikastia, ja ilman ylivoimaista moottoria tulosta ei tule.

Ei ole sattumaa, että kaikki Ferrarin voimanlähdettä käyttävät tallit hävisivät kilpailijoilleen radalla.

Ferrari jäi valmistajien MM-sarjassa sijalle kuusi. Se on tallin huonoin sijoitus sitten vuoden 1980. Kuva: Getty Images.

4. Abu Dhabin päätöskisa

Abu Dhabin pitäminen kauden päätöskilpailuna on vain yksinkertaisesti väärin. Ratatapahtumia ei juurikaan ole eikä rata tuo minkäänlaista yllätyksellisyyttä. Tänä vuonna MM-taisto oli jo ratkennut, mutta kuka oikeasti haluaa nähdä MM-ratkaisun tuolla radalla?

3. Valtteri Bottas

Surkea kausi suomalaiselta. On aivan turha puhua muutamista nappisuorituksista, jos perustaso ei vain riitä. Tällä hetkellä Bottaksen huippusuoritus on Lewis Hamiltonin perustasoa. Huolimattomuusvirheitä, kisavauhti kadoksissa ja surkeita lähtöjä. Niistä oli Valtteri Bottaksen kausi tehty.

Valtteri Bottaksen suoritustaso ailahteli kauden aikana. Kuva: Getty Images.

2. Alex Albon

Jos saa Bottas lokaa niskaansa, niin vielä enemmän sitä ansaitsee Alex Albon. Miten voi olla edes mahdollista, että Red Bullilla jäädään MM-sarjassa seitsemänneksi, kun keskeytyksiäkään ei tullut kuin yksi? Tallikaveri Verstappen keskeytti viisi kertaa, mutta keräsi yli tuplasti enemmän pisteitä. Red Bullilta oikea päätös korvata thaimaalainen.

1. Haas

Taloudelliset haasteet ovat varmasti suuret, mikä näkyy auton suorituskyvyssä. Haas on mennyt autonsa kanssa taaksepäin vuosi vuodelta. Lisäksi tallilta oli järjetön päätös jatkaa kausi 2020 Romain Grosjeanin ja Kevin Magnussenin kanssa, kun tulos on ollut surkeaa. Eikä ensi kauden osalta toinen kuskipäätös ole paljoa sen parempi. Nikita Mazepinin näytöt radalla ovat olleet lähes olemattomia, mutta sen ulkopuolella on mennyt lujaa. Venäläisellä on tilillään muun muassa kilpakumppanin pahoinpitely ja hiljattain sosiaalisessa mediassa levisi Mazepinin kourintavideo. Mazepinin pestaus tuo Haasille tosin kaivattuja miljoonia.

Haasin ensi kauden kuljettaja Nikita Mazepin tuo tallille lehtitietojen mukaan 20 miljoonaa euroa. Kuva: Getty Images.