Formula 1 -kausi 2020 päättyi viime sunnuntaina Abu Dhabin kilpailuun. SuomiF1-sivusto niputti kauden TOP 5 -parhaat palat yhteen.

5. Max Verstappen
Hollantilaiskuljettajan kausi ansaitsee paikkansa kauden TOP 5 -listalta. Jo viime kaudella törttöilyistään eroon päässyt Verstappen on parantanut sen saralla entisestään. Vakuuttavaa ajamista koko kauden ajan ja pystyi haastamaan MM-sarjan kakkospaikasta Valtteri Bottasta, vaikka suomalaisella oli allaan ylivoimainen kalusto.

Max Verstappen oli MM-sarjan kolmas. Kuva: Getty Images.

4. Halo
Paljon parjattu Halo osoitti jälleen arvokkuutensa. Kausi olisi päättänyt suurella todennäköisyydellä äärimmäisen surullisissa olosuhteissa, jos Halo ei olisi ollut pelastamassa Romain Grosjeania Bahrainissa. Tuskin kukaan enää sanoo suojakaaren pilaavan lajia?

3. George Russell
Huikea nuori kaveri. Sarjan nuorista lupauksista eittämättä se kaikkein lupaavin. Dominoivaa ajamista Williamsilla. Yhden kilpailun visiitti Mersulla, minkä aikana laittoi Bottakselle jauhot suuhun. Vain tallin tunarointi vei mahdollisuuden voittoon.

George Russell tuurasi Sakhirin GP:ssä Lewis Hamiltonia Mercedeksellä. Kuva: Getty Images.

2. Vanhat radat
Koronavirus oli pilata koko kauden, mutta mitä vielä! Koronan takia F1 joutui tekemään hätäratkaisuja ja toi ahtaita klassisia kilparatoja kisakalenteriin modernien lentokenttäratojen tilalle. Parhaat kisat kauden aikana nähtiin näillä radoilla. Valitettavasti ensi vuonna ajetaan kilpaa jälleen kiitoradoilla.

1. McLaren
McLaren is back on ehkä liian vahva lause käytettäväksi, koska MM-taistoon tallilla ei ollut asiaa. MM-sarjan kolmossija on kuitenkin tallille paras sijoitus sitten vuoden 2012. Hyvät kuskivalinnat ja laadukas työ auton kanssa kantavat hedelmää. Andreas Seidl on saanut reilussa vuodessa ihmeitä aikaan.

McLarenin tallipäällikkö Andreas Seidl (oik.) on ollut nostamassa brittitallia suosta. Kuvassa vasemmalla McLarenin yhdysvaltalainen toimitusjohtaja Zak Brown. Kuva: Getty Images.