Brasilian GP:n on vahvistettu pysyvän São Paulossa seuraavat viisi vuotta. Jatkossa kilpailun nimi tulee olemaan ”São Paulon GP”.

F1-sarjan omistajayhtiö Liberty Media suunnitteli pitkään Brasilian osakilpailun siirtämistä perinteikkäältä Interlagosin radalta Rio de Janeiroon.

Vaikka hanke sai tukea jopa Brasilian presidentiltä Jair Bolsonarolta, riitti sille myös vastustusta monelta taholta.

Rio de Janeiroon oli suunniteltu uutta rataa, jolle kaavoitettu alue sattui paikallisille tärkeän metsäpalstan keskelle. Pian F1:n kimpussa olivat luonnonsuojelujärjestöt ja muut aktivistit.

Projekti ajautui lopullisesti karille ympäristöviranomaisten todettua hankkeen luonnonsuojelullisesti kestämättömäksi. F1 joutui tyytymään jatkoon Interlagosissa, jossa ajetaan kuninkuusluokkaa tulevat viisi kautta.

– Tämä on suuri voitto São Paulon osavaltiolle ja koko Brasilialle. (Voin sanoa) ylpeänä ja tyytyväisenä tämän olevan upea saavutus sekä terveen järjen sekä tasapainon voitto, São Paulon kuvernööri João Doria hehkutti.

Doria vihjaili valmisteilla olevan jo seuraavakin sopimus F1:n kanssa, minkä myötä Interlagosin jatko kisakalenterissa varmistettaisiin jopa seuraavat kymmenen vuotta eteenpäin. Kyseisistä neuvotteluista ei ole kuitenkaan mitään virallisia tietoja.