Toista vuottaan Williamsilla ajavan George Russellin F1-uralle ei koskaan povattu helppoa alkua. Nuorukaisen kilpakumppanit vuoden 2019 tulokasluokasta, Lando Norris ja Alexander Albon, ovat jo korkanneet ensimmäiset palkintokorokesampanjansa, mutta Russell ei ole vielä ajanut pistesijoituksille kertaakaan.

Peräkkäisten GP3- (nykyisin Formula 3) ja Formula 2-mestaruuksiensa jälkeen kuninkuusluokkaan siirtyneelle nuorukaiselle perän pitäminen on ollut turhauttava kokemus.

– Tietenkin kilpakuljettajana sitä haluaa aina näyttää mitä pystyy saavuttamaan reilulla ja tasavertaisella mittarilla, Russell kommentoi torstaina Racefans.netille.

– Ihan sama mistä lajista puhutaan – jos pyöräilet Tour de Francella ja yhdellä kaverilla on parempi pyörä, tai pyörä jossa on sähkömoottori tai jotain vastaavaa, voit olla maailman paras pyöräilijä, mutta et koskaan pysty kilpailemaan hänen kanssaan.

– Se on ehdottomasti turhauttavaa, mutta loppupeleissä luulen, että se on vain Formula 1:n luonne. Täällä on aina ollut nopeita autoja, samoin kuin täällä on aina ollut hitaita autoja.

[readmore from=Russell-George]

Russell kertoo kuitenkin odottavansa tulevaisuutta. Sarjaan on tulossa vuonna 2022 joukko uusia teknisiä sekä taloudellisia säädöksiä, joiden on tarkoitus kaventaa tallien välisiä eroja.

– Valitettavasti uskon ensi kauden olevan vielä samaa vanhaa. Toivon, ja luulen kaikkien muidenkin toivovan, että vuoden 2022 säädökset tulevat pienentämään tallien tasoeroja. Toivottavasti silloin kuskin taito ratkaisee viikonlopun menestyksen. Luulen kaikkien odottavan sitä innolla.

Russell on urallaan yltänyt sijan päähän pistesijoituksista kahdesti. Hän ei ole kertaakaan tullut tallikaverinsa kukistamaksi aika-ajoissa.