Portimãon radan liukkaat olosuhteet muistuttivat Williamsin George Russellia epäonnisesta formulaveteraanista Pastor Maldonadosta.

Hiljattain uuden asfalttipinnoitteen saanut Algarven kansainvälinen moottorirata tarjosi F1-piloteille varsin pahoja haasteita viime viikonloppuna. Pitoa radalla ei ollut ajoittain lainkaan, mikä aiheutti jatkuvaa liukastelua ja lukkojarrutuksia.

Toistuvat vaaratilanteet toivat englantilaiskuski Russellille mieleen kiusallisen suuresta kolarisaldostaan tunnetun Maldonadon vaikeudet aikanaan Itävallassa.

– Se oli kuin Pastor Maldonado Red Bull Ringillä, silloin kuin Max Verstappen menetti massiivisesti hallinnan. Minusta tuntui hieman kuin Maldonadosta silloin. Se on jotain, mitä en odottanut sanovani tämän kisan jälkeen, brittilupaus nauroi Sky Sportsin haastattelussa.