Kimi Räikköstä seuraava uutuuskirja paljastaa suomalaisen mestaruusjuhlien kommervenkkejä – tallikaveri yritti opettaa sambaa

© Kuva: Getty Images

Kimi Räikkösen kauden 2007 mestaruusjuhlista on saatu uutta perspektiiviä Heikki Kullan uudessa kirjassa, Iceman – Kimin matkassa.

Räikköselle järjestettiin yksityiset mestaruusjuhlat Ferrarin toimesta paikallisella herrasmiesten ratsastuskerholla aivan Sao Paulon sydämmessä. Kulta oli ainut suomalaistoimittaja, kuka sai kutsun.

Kulta paljastaa kirjassaan, miten suomalaisen tallikaveri Felipe Massa yritti opettaa Räikköselle samban alkeita, mutta huonoin tuloksin.

Kullan mukaan Räikkösen into Ferrarin yksityistilaisuuteen hiipui ennen puoltayötä ja tuore maailmanmestari halusi jatkaa matkaa eteenpäin. Kaksikko päätyi yhdessä Räikkösen kisainsinööri Chris Dyerin kanssa Red Bull -tallin isännöimään F1-kauden päätösjuhlaan.

Kun juhlat alkoivat loppua viiden aikaan aamulla, lähtivät Kulta sekä Räikkönen kohti taksijonoa. Kyydin saaminen kesti kuitenkin tuoreen maailmanmestarin mielestä liian kauan.

– Kimillä kärsivällisyys ei siinä kohtaa kestänyt ja hän ehdotti, että eiköhän oteta siinä pihalla hyljätyltä näyttänyt ruosteinen mopo vai kevytmoottoripyörä, mikä lie. Neuvoin kuitenkin, että parempi odottaa. Kyllä sieltä vapaa autokin vielä tulisi, Kulta paljastaa tekstissään.

Lopulta seurue sai itselleen taksin. Kyseessä oli ikäloppu Lada, minkä rikkinäiselle takapenkille kaksikko itsensä änkesi. Räikkösen ja Kullan seuraan liittyi myös ”jäämiehen” McLaren-ajan mekaanikko, jonka Räikkönen esitteli Elviksenä.

– Niinpä me kolme sitten ahtauduimme Ladan takapenkille. Kuluneesta penkistä törröttänyt jousi näkyi keskeltä kankaan läpi ja taisi painaa suoraan Kimin ahteriin. Oli se varsinainen mestaruuskyyti hotellille. Normaalisti megatason maailmantähdet liikkuvat limusiineilla, Kulta kertoo.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.