F1-sirkus on palaamassa Turkkiin sekä Jereziin, kertoo Autosport. Koronaviruspandemia pakotti F1-sarjan muuttamaan kisakalenteriaan radikaalisti. Kilpailuja on ajettu samalla radalla useampaan otteeseen, eikä sarja ole toistaiseksi poistunut Euroopasta.

Nyt kalenteri on saamassa jatkoa. Tällä hetkellä 13 osakilpailua on julkistettu, mutta tarkoitus olisi päästä yli viidentoista. Istanbulin sekä Jerezin osakilpailuja kaavaillaan marraskuun lopulle ennen sarjan viemistä Lähi-itään.

Istanbulissa ei ole ajettu F1-osakilpailua sitten vuoden 2011. Istanbul Parkissa ei ajeta kilpasarjoja sännöllisesti, mutta lähteiden mukaan rata on kuitenkin hyvässä kunnossa.

Autosportin mukaan F1-sarja haluaa lisätä myös Jerezin legendaarisen kilparadan kalenteriin. Edellisen kerran radalla kilpailtiin vuonna 1997. Rata on kuitenki nähnyt F1-toimintaa sen jälkeen: Jerez toimi talvitestiratana vuonna 2014. Rata toimi tänä vuonna myös MotoGP:n avauskilpailuna.

Jerezistä matka jatkuisi Bahrainiin sekä Abu Dhabiin. Sarja olisi halunnut kilpailla myös Aasiassa, mutta tämän hetken Covid 19 -tilanteen vuoksi näyttää siltä, että se on mahdotonta.