Ferrarin F1-kuljettaja Charles Leclerc kertoi jättävänsä ennen jokaista kisaa nähdyn kuljettajien rasismin vastaisen polvistumiseleen välistä omista syistään.

Suurin osa formulapiloteista on polvistunut tänä vuonna yhdessä sarjan ainoan mustan kuljettajan Lewis Hamiltonin kanssa lähtösuoralla ennen kilpailuja.

Eleellä on otettu kantaa rotusyrjinnän vastaisen taistelun puolesta niin moottoriurheilussa kuin muuallakin maailmassa. Kuskit ovat pitäneet lisäksi paitoja, joissa lukee iskulause ”loppu rasismille”.

Jotkut kuskit ovat jättäneet polvistumatta henkilökohtaisista. Heidän joukkoonsa kuuluvat muun muassa entinen maailmanmestari Kimi Räikkönen, Haasin tanskalaiskuski Kevin Magnussen ja nyt myös Leclerc.

– Olen rasismia vastaan. Taistelen sitä vastaan ja olen iloinen siitä, että Formula 1 käyttää asemaansa näyttääkseen maailmalle, mikä on oikein, monacolainen avasi ajatuksiaan La Gazzetta dello Sport -lehdelle.

– En kuitenkaan halua polvistua, sillä monet maailmalla tapahtuvista mielenosoituksista ovat usein väkivaltaisia. En hyväksy väkivaltaa missään muodossa. En myöskään pidä siitä, että poliitikot ovat alkaneet hyödyntää näitä mielenosoituksia omiin tarkoituksiinsa, F1-kuski perusteli.