F1-konkari Jaqcues Villeneuven mielestä Mercedeksen taktiikka petti Valtteri Bottaksen sunnuntaina Silverstonen osakilpailussa.

Bottas nappasi komean paalupaikan Britannian aika-ajoissa lauantaina. Vaikka lähtökohdat seuraavan päivän kisaan olivat vallan mainiot, meni itse kisa taas pieleen täysin samasta syystä kuin edellisenäkin viikonloppuna.

Mercedeksen valitsema rengasstrategia Bottakselle osoittautui vääräksi. Suomalainen tipahti rengaskuluman ja sitä seuranneiden pakollisten varikkopysähdystensä myötä johtoasemasta kolmanneksi Lewis Hamiltonin ja kisan voittaneen Max Verstappenin taakse.

Kilpailun jälkeen Bottas näpäytti talliaan ”nukahtamisesta” kesken kisan. Vaikka tallipomo Toto Wolff kiistikin väitteen, ei Villeneuven mukaan suomalaiskuskin tuloksesta voi syyttää ketään muutakaan.

– He pilasivat Bottaksen kanssa, vaikka hän oli paljon nopeampi kuin Hamilton, vuoden 1997 maailmanmestari latasi Sky Sports Italialle.

– Jos tulee maaliin kymmenen sekuntia voittajan takana tuolla (Mercedeksen) autolla, on se tallin pilaama kisa, kanadalainen ruoski.