F1-konkaritoimittaja Peter Windsor moitti Itävallan GP:n tuomariston sekavaa linjaa huonoksi lajille.

Formulakauden avausviikonloppuna Red Bull Ringillä nähtiin varsin kirjavaa toimintaa. FIA-tuomareiden ratkaisut tuntuivat hämmentävän monia perjantaista sunnuntaihin saakka.

Erityisen paljon kummastusta aiheuttivat tuomariston reaktiot Red Bullin protesteihin Mercedeksen DAS-järjestelmästä ja Lewis Hamiltonin sääntörikkeistä aika-ajoissa.

Hamiltonille langetettiin lähtöruuturangaistusten keltaisten lippujen sivuuttamisesta juuri ennen sunnuntain kisan lähtöä.

Kilpailun loppupuolella englantilainen sai myös aikarangaistuksen kolaroinnista Red Bullin thaimaalaispilotti Alex Alboniin.

Windsorin mielestä etenkin lähtöruutusanktio oli virhe tuomareilta. Rangaistus langetettiin hänen mukaansa aivan liian myöhään.

– On sanottava, tämä ei ole hyväksi Formula 1:lle. Kaikki olivat vain ”Saako Lewis lähtöruuturangaistuksen? Tuhlaako hän aikaansa?”. Sitten tuomareilta tuli viimeinen päätös. He katsoivat todistusaineistoa eikä Lewisin rankaisemiseen ollut syytä, sillä vihreä ruutu oli näkyvillä samaan aikaan, F1-veteraani argumentoi Youtube-videollaan.