Kirjapaljastus: F1-legenda Niki Lauda biletti ja ryyppäsi ennen kohtalokasta leikkaustaan

© Kuva: Getty Images

Saksalaislehti Auto Bild kertoo Maurice Hamiltonin kirjoittamasta Niki Laudan elämänkerrasta, jossa käydään läpi F1-legenda elämän viimeisiä terveitä hetkiä.

69-vuotias Mercedes-pomo juhli villisti Ibizalla, minkä jälkeen hän joutui keuhkonsiirtoleikkaukseen Itävaltaan. Tuosta leikkauksesta Lauda ei koskaan toipunut, vaan kuoli seuraavana vuonna.

– Sovimme menevämme Silverstonen F1-kilpailun kolmeksi päiväksi Nikin veneelle Ibizalle. Lensin paikalla maantaina illalla ja söimme jahdilla päivällisen. Nikin yskäkään ei kuulostanut enää pahalta, mutta se ei ollut kokonaan poissa, Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff muistelee kirjassa.

Syönnin päälle seurueen matka jatkui yökerholle.

– Niki sanoi kahdelta yöllä, että lähdetään Pachaan. Pacha on kuuluisa yökerho, joka on sisutettu 1970-luvun hippityyliin. Joimme paljon. Se oli miesten ilta, ja tunsimme olevamme jälleen nuoria poikia.

– Nikillä tuntui olevan kuudes aisti. Ikään kuin hän olisi tiennyt, mikä häntä odotti. Kaksi päivää myöhemmin hän kertoi, että vointi on todella huono. Autoimme hänet Wieniin sairalaan.

Muutama viikko Ibizan reissun jälkeen, elokuussa 2018, Laudalle tehtiin keuhkonsiirtoleikkaus. Hän menehtyi komplikaatioihin toukokuussa 2019.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.