Iso-Britannian pääministeri Boris Johnson puuttui Silverstonen F1-kisasuunnitelmien torpanneen karanteenipoikkeuslistan käsittelyyn varmistaakseen kisan järjestämisen.

Koronaviruksen vuoksi kaikki kevään yhdeksän kisaansa perumaan joutunut F1-sarja oli suunnitellut aloittavansa vihdoin kautensa heinäkuussa Itävallan ja Britannian kilpailuilla.

Mutkaan ehti kuitenkin tulla välissä mutkia brittiviranomaisten määrättyä kaikille maahan saapuville koronakaranteenin. Linjaus oli varsin hankala F1:lle, sillä Ferrarin ja Alpha Taurin tallit pitävät päämajojaan Italiassa.

Britannian uusiin karanteenimääräyksiin liittyy poikkeuslista, jolle F1-henkilöstöä ei alun perin huolittu mukaan.

Nyt F1:n ongelma on kuitenkin ratkaistu korkeimmalta taholta käsin. The Times -lehti kertoo brittipääministeri Johnsonin puuttuneen asiaan henkilökohtaisesti.

Formuloiden kaltaisten kansainvälisten urheilukisojen työntekijät ovat englantilaismedian mukaan pääsemässä nyt mahdollisesti listalle.

Silverstonessa oli alun perin tarkoitus ajaa jopa kaksi kisaa putkeen. Vielä ei ole varmuutta, ovatko aikeet toteutumassa.

Alustaviksi päivämääriksi tuplakilpailulle asetettiin 26. heinäkuuta ja 2. elokuuta. Näillä näkymin kisat ajettaisiin kuitenkin heinäkuussa, jos järjestelyt onnistuvat muilta osin.

F1-kauden on määrä alkaa toisella kahden kisan ryppäällä Itävallassa 5. heinäkuuta ja 7. heinäkuuta.