Alpha Taurin tallipäällikkö Franz Tost on huolissaan formuloiden heikkojen talousnäkymien vaikutuksista kauden 2022 autokehitykseen.

Koronaviruspandemia on riepotellut koko maailmaa jo kuukausien ajan. Yhteiskuntien sulkeminen on johtanut luonnollisesti talousongelmiin kaikilla aloilla.

Myöskään moottoriurheilu ei ole säästynyt vaikeuksilta. Useat tallit ovat joutuneet sulkemaan tehtaitaan ja lomauttamaan henkilöstöään.

Aiemmin Toro Rosson nimellä tunnettu Red Bullin sisartalli Alpha Tauri majailee Italiassa, joka on yksi pahiten koronaviruksesta kärsineistä maista. Tunnelmat eivät ole tallin leirissä kovinkaan optimistiset.

– Olen hyvin huolissani ensi vuodesta. Vaikka voimmekin ottaa enimmäkseen tämän vuoden auton ensi vuodellekin, on meidän suunniteltava ja rakennettava täysin uusi auto vuodeksi 2022 enkä tiedä kuinka kykenemme siihen taloudellisesti, Tost tuskaili.

– Noin suuren projektin käynnistäminen vaatii todella paljon rahaa. Jää kuitenkin nähtäväksi. Asia on päätetty tehtäväksi näin. Olisin itse siirtänyt sääntöuudistuksia vuoteen 2023, mutta FOM ja FIA ovat päättäneet toisin. Nyt meidän on otettava siitä parhaamme irti, itävaltalainen linjasi.