Formula 1:n uudet säännöt ovat lykkääntymässä vuodella. Uutisoimme aiemmin torstaina tallien neuvotelleen uudistusten siirtämisestä vuodella koronaviruksen aiheuttamien viivästyksien ja ongelmien takia.

Yhdeksän tallia puolsi sääntöuudistusten lykkäämistä vuodella, kun tallipomot keskustelivat asiasta keskenään videopalaverissa. Vain Ferrari empi, mutta nyt italialaistalli on hypännyt muiden kelkkaan.

– Pidämme (uuden) videopalaverin muiden tallien, F1:n ja FIA:n kanssa ja keskustelemme koronaviruksen vaikutuksesta tähän ja seuraavaan kauteen, Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto sanoi F1:n virallisten sivujen mukaan.

– Meidän on arvioitava tarkasti jokainen yksityiskohta, jos meidän ei tarvitsisikaan miettiä kauden 2021 teknisten sääntöjen siirtämistä. Joka tapauksessa Ferrari on valmis ottamaan vastuun päätöksestä, joka on tehtävä lajin etua ajatellen. Nyt ei ole aikaa itsekkyydelle tai taktikoinnille, Binotto jatkoi.

F1-sarjaan on suunniteltu merkittävät muutokset ensi kaudesta alkaen. Autojen aerodynamiikka muuttuu merkittävästi, minkä seurauksena kisoihin toivotaan tulevan lisää mielenkiintoa. Teoreettisella tasolla ohittamisen pitäisi olla jopa kymmenen kertaa helpompaa uusilla autoilla.