F1-sarjan toimitusjohtajan Chase Careyn mukaan ensi vuonnakin ajetaan näillä näkymin vielä tämän vuoden autoilla.

Koronaviruspandemia iski autourheilunkin maailmaan varsin yllättävällä tavalla. Vaikka F1 uskoikin vielä pitkään saavansa kauden käyntiin Australiassa, jouduttiin lopulta perumaan kaikki kisat jopa toukokuulta asti.

Kauden lyhentyminen herätti pian kysymyksiä ensi vuoden suurten sääntömuutosten tulevaisuudesta.

Moni talli ilmaisi huolensa koronaviruksen aiheuttamien häiriöiden vaikutuksista uusien autojen tekniseen kehitykseen.

F1-pomo Careyn mukaan tallit hyväksyivät yhdessä sääntöuudistusten siirtämisen vuodella eteenpäin. Ensi vuonnakin ajetaan siis nykyisillä autoilla, joskin aerodynaamista kehitystä vapautetaan hieman aiottua enemmän.

– Sekavan taloustilanteen myötä päätimme tallien käyttävän vuoden 2020 autojensa runkoja ensi vuonnakin. Mukana on mahdollisuus jäädyttää muidenkien osien kehitystä. Siitä tullaan keskustelemaan aikanaan. Taloudellisten sääntöjen käyttöönotto tulee tapahtumaan suunnitelmien mukaan ensi vuonna, amerikkalainen kertoi.