Pitkän linjan F1-journalisti Joe Saward ei usko formulakauden pääsevän alkuun vielä kesälläkään koronaviruskriisin vuoksi.

Kansainvälinen COVID-19-pandemia ravistelee koko maailmaa. Monessa maassa taudin leviäminen on menossa vain yhä pahempaan suuntaan.

F1-sarja joutui reagoimaan alati heikkenevään tilanteeseen perumalla kisakalenterinsa kahdeksan ensimmäistä kisaa.

Koko kevät on nyt siivottu tyhjäksi F1-kisoista. Kauden odotetaan alkavan näillä näkymin vasta kesäkuussa Montrealin GP:stä.

Konkaritoimittaja Saward epäilee tosin tätäkin. Englantilaisen mukaan ilmassa ei ole mitään merkkejä, jonka mukaan asiat olisivat tarpeeksi hyvin kesään mennessä.

– En rehellisesti sanoen usko, että aloitamme kautta ennen kesätaukoa ja olisin yllättynyt, jos he onnistuisivat ajamaan jopa 18 kisaa. Olisin jo yllättynyt siitäkin, jos saisimme kahdeksan kisaa, Saward sanoi Missed Apex F1 -podcastissaan.

– Kukaan ei tiedä todellista vastausta tähän, mutta tiedämme leviämisen olevan vain kiihtymässä. Vaikka asiat ovat jo paremmin Kiinassa, emme voi vain lentää sinne nyt. Italiassa on yhä täysi kaaos ja monissa paikoissa tämä katastrofi on vasta tulossa. Mukaan lukien Iso-Britanniassa, jossa suurin osa F1-talleista majailee, englantilainen huomautti.