Koronavirus aiheuttaa ongelmia – F1-kauden alku saattaa sirtyä jopa toukokuulle

© Kuva: Getty Images

Formula 1 -kauden aloitus saattaa siirtyä pahimmassa tapauksessa jopa toukokuulle koronaviruksen leviämisen takia.

F1-sarja päätti peruuttaa jo huhtikuussa ajettavan Kiinan GP:n. Nyt myös alkukaudesta ajettavat Australian GP, Bahrainin GP ja Vietnamin GP ovat vaarassa.

Formula 1:n toimitusjohtaja Chase Carey tosin vakuutteli hiljattain, että F1-kisat ajetaan normaalisti noissa maissa.

Ongelmia saattaa tuottaa kuitenkin tallihenkilöstön matkustaminen. Italialaistallit Ferrari ja Alpha Tauri joutuivat jättämään osan henkilöstöstään jo Barcelonan talvitesteistä pois Italiassa levinneen viruksen takia.

– Useat insinöörit jättivät matkustamatta tänne varotoimenpiteenä. Se on siis ehdottomasti yksi huolenaiheistamme. Olemme varovaisia ja toimimme tarvittavalla tavalla, Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto sanoi Barcelonassa.

Myös Vietnamissa on myönnetty, että tilanne ei ole ideaali.

– Jos tilanne muuttuu hankalammaksi maaliskuun aikana, me joudumme ehkä perumaan kisan, Hanoin edustaja Nguyen Duc Chung sanoi uutistoimisto DPA:lle.

Australian ja Bahrainin kisoja puolestaan uhkaavat matkustuskiellot, jotka voisivat estää talleja tulemasta maihin. Niidenkin peruuntuessa kauden ensimmäinen kisa saatettaisiin ajaa vasta toukokuun alussa Hollannin Zandvoortissa.

– Australia ei päästä ihmisiä maahansa Singaporesta tai Hong Kongista. Bahrain puolestaan estänyt Dubaista tulevat. Ne ovat tärkeitä siirtymispisteitä, Red Bull -pomo Helmut Marko sanoi itävaltalaiselle ORF:lle.

Australian GP on määrä ajaa maaliskuun 15. päivä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.