Robert Kubica Kimi Räikkösen kollegaksi Alfa Romeolle – F1-tallille samalla jättitukija

© Kuva: Getty Images

Konkarikuski Robert Kubica liittyy Alfa Romeon F1-tallin vahvuuteen reservikuljettajana. Puolalaisen mukana Alfan kumppaniksi tulee öljy-yhtiö PKN Orlen.

Viime vuonna Williamsin riveissä heikoin tuloksin ajaneen Kubican seuraavasta uraliikkeestä huhuttiin pitkään loppuvuodesta.

Veteraanikuskin odotettiin siirtyvän aluksi Haasin talliin testikuskin pestillä. Lopulta siirtoa ei tapahtunutkaan ja Kubican F1-uran loppu alkoi näyttää selvimmältä vaihtoehdolta.

Nyt Alfa Romeo kuitenkin julkisti palkanneensa Kubican reservikuskikseen. Käytännössä puolalainen tulee kehittämään Kimi Räikkösen ja Antonio Giovinazzin autojen tekniikkaa simulaattorissa.

Kubica saattaa hoitaa simulaattorivastuiden lisäksi myös satunnaisia testiajoja kisaviikonloppujen vapaissa harjoituksissa ja F1:n testipäivinä.

Työyhteisö on Kubicalle jo valmiiksi tuttu. Mies ajoi tallissa aiemmin urallaan Alfa Romeon kulkiessa vielä perinteikkäällä Sauberin nimellä.

– Tämä jännittävä kumppanuus PKN Orlenin kanssa on lausunto kummankin tahon tarkoitusperistä. Se on todiste yhteisen projektimme kunnianhimosta ja halustamme kilpailla Formula 1:n huipulla, Alfa-johtaja Frederic Vasseur hehkutti tiedotteessa.

– Toivotamme ilolla Robertin takaisin kotiin, emmekä malta odottaa työskentelyn aloitusta hänen kanssaan. Hän on kuski, joka ei kaipaa esittelyjä – yksi sukupolvensa nerokkaimmista, joka näytti ihmisen päättäväisyyden todellisen merkityksen paluullaan kilvanajoon onnettomuutensa jälkeen, Vasseur sanoi.

 


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.