Formula 1:n tekniikka-asioiden johtaja Pat Symonds sanoi Speed Weekin haastattelussa yllättyneensä siitä, miten kauan muilla talleilla meni saada kiinni Mercedes kehityksessä.

Mercedes on juhlinut MM-sarjan voittoa jokaisella kaudella turbohybridien aikana eli vuodesta 2014 lähtien. Vasta kahden edellisen kauden aikana Ferrari ja Red Bull ovat päässeet todella haastamaan saksalaistallia. Etenkin viime kauden lopulla Mercedes näytti jäävän jopa toiseksi Ferrarin ja Red Bullin rinnalla.

– Ei ollut yllätys, että Mercedeksellä oli paras moottori. Heillä on mahtavat olosuhteet Brixworthissa ja useita lahjakkaita ihmisiä, joita Andy Cowell johtaa. En odottanut kuitenkaan, että muilla talleilla olisi mennyt näin monta vuotta eron kuromisessa kiinni, Symonds sanoi.

– Nyt se on onneksi tapahtunut, ja Mercedeksen mukaan Ferrarilla on nyt jopa vahvin auto.