Formula 1:n tekninen johtaja Pat Symonds kävi Crashin haastattelussa läpi sarjan teknisten muutosten taustoja. Symondsin mukaan sarja oli pakotettu tekemään merkittäviä muutoksia, jotta autovalmistajat pysyisivät sarjassa.

F1:n uudet säännöt tulevat voimaan kaudeksi 2021. Niiden pitäisi tehdä ohittamisesta helpompaa, minkä lisäksi talleilla on 175 miljoonan dollarin budjettikatto. Se puolestaan kaventaa tallien välisiä tasoeroja ja tekee sarjaan osallistumisesta kannattavampaa.

– Meidän oli tehtävä tästä kannattava bisnes. Tällä hetkellä F1-bisnes ei ole kestävällä pohjalla, Symonds sanoi.

Symondsin mukaan kuluja oli laskettava, jotta autoalan uudistumisen kanssa painivat automerkit pysyisivät mukana sarjassa.

– Tällä hetkellä toiminta rullaa, mutta se ei tule kestämään. Autovalmistajat ovat pulassa. He eivät saa autoja myytyä ja he joutuvat tuhlaamaan omaisuuksia erilaisiin asioihin, kuten sähköistymiseen.

– Meidän on suojeltava lajiamme. Voimme suojella sitä vain tekemällä siitä houkuttelevamman, Symonds muistutti.