M-Sportin tuore suomalaiskuljettaja Esapekka Lappi kommentoi tuoretta talliuutistaan SuomiF1-sivustolle. Tallissa luotetaan tulevalla kaudella sinivalkoiseen osaamiseen.

Lappi saa rinnalleen tutun nimen ja maanmiehen, Teemu Sunisen. Lappi kertoo SuomiF1-sivustolle tulevansa miehen kansa hyvin toimeen.

– Nautitaan rallista ja naureskellaan, mutta ollaan silti vakavissaan. Hyvähän se on, että on suomalaisia. Se auttaa tiimiin sisään pääsemisessäkin. Hän pystyy varmasti neuvomaan. Pystymme käymään autoakin läpi omalla äidinkielellä ja mahdollisesti kehittämään sitä paremmaksi. Mukava juttuhan se on, että on suomalainen tiimikaveri, toteaa Lappi SuomiF1-sivustolle sinivalkoisesta yhteistyöstä.

Lappi ja Suninen ovat ajaneet toisiaan vastaan WRC-tason lisäksi myös WRC2-luokassa. Kaudella 2016 Lappi voitti sarjan ja Suninen oli kolmas. Lappi on hyvillään suomalaisesta tiimikaverista. Lappi ja Suninen ovat myös ajaneet samassa karting-tiimissä aikanaan. Suninen oli nuorempana luokkaa alempana kuin Lappi.

– Kun lopetin kartingin, olin yhdessä kisassa Teemun mekaanikkonakin, Lappi naurahtaa.

Lappi aloittaa testityöt M-Sportilla jo tällä viikolla Ranskassa.

– Lyoniin me äsken tupsahdimme, hän kertoo.

LUE MYÖS: Esapekka Lappi paljastaa SuomiF1-sivustolle – piilotteli WRC-sopimusta pitkään

Suomalaissopimusten myötä MM-sarjassa nähdään kolme suomalaista, kun Kalle Rovanperä debytoi MM- sarjassa Toyotan tiimissä. MM-sarjassa on nähty suomalaiskuljettajien osalta täysi sukupolvenvaihdos, sillä täyden kauden ajavista suomalaisista Lappi on vanhin ja eniten WRC-startteja ajanut kuljettaja. Hän on sitä myös omassa tiimissään.

– Kuulostaa siltä, että olen vanha! Tuo oli kyllä paha, tuota sinun ei olisi pitänyt sanoa! Eihän siinä mitään, faktahan se on, mutta vanhin, hyi h-vetti! Ei minulla ole tuohon oikein kommenttia. Tämä tuli jopa shokkina, hekottaa tammikuussa 29 vuotta täyttävä Lappi asialle.

LUE MYÖS: Näkökulma: Suomalaisessa ralliperinteessä nähtiin vallanvaihto, joka ei voisi olla symbolisempi

Rallin MM-sarja alkaa tammikuussa Monte Carlon MM-rallilla.