Saksalaisten rata-autojen kärkisarja DTM aikoo löyhentää sääntöjään, jotka koskettavat liikuteltavan takasiiven DRS-tekniikan käyttöä.

Hetkellisesti kilpa-auton aerodynaamista vastusta vähentävä ja huippunopeutta kasvattava DRS-laite on tuttu suurelle yleisölle F1-kilpailuista.

Laite on ollut käytössä jo pitemmän aikaa myös DTM-sarjassa. Takasiipitekniikan hyödyntämistä ovat rajoittaneet kuninkuusluokan tavoin tarkat säännöt.

Aiemmin kuskien oli päästävä kolmen sekunnin päähän edellä olevasta autosta saadakseen avata siipensä. Laitetta sai myös käyttää vain 12 kierroksella yhden kisan aikana.

[readmore from=”dtm”]

Nyt DRS-säännöt ovat kuitenkin menossa uusiksi. Jatkossa määräykset vastustajan saavuttamisesta ja kierrosrajoitteista eivät olisi enää niin tarkkoja.

Uudistuksilla haetaan lisää ohituksia ja jännitystä DTM-kisoihin. Vuonna 2013 sarjalle kehitetty ”push-to-pass”-järjestelmä saa myös päivityksen.

Järjestelmä antoi autoille hetkellisen 30 bruttohevosvoiman verran lisää tehoja viiden sekunnin ajaksi. Teholisää sai käyttää 12 kertaa yhdessä kilpailussa.

Ensi vuodesta lähtien teholisä nousee jopa 60 bruttohevosvoimaan. Laitteistoa saisi tehostaa jatkossa jopa 24 kertaa. Tämä nostaisi ylimääräisten tehojen käyttöajan yhteensä kahteen minuuttiin kisamitalla.