Formula ykkösten kaksinkertainen maailmanmestari Fernando Alonso ei kilpaile ensikään kaudella moottoriurheilun kuninkuusluokassa. Espanjalaisella on ensi kilpailukaudelle vain yksi tavoite, triplakruunun nappaaminen.

Triplakruunu koostuu Monacon GP:n, Le Mansin 24 tunnin ajon ja Indy500-kilpailun voittamista. Historian saatossa kaikki kolme klassikkokilpailua on pystynyt voittamaan vain yksi mies, Graham Hill.

Lue erikoisartikkeli F1-legendan elämästä täältä

Alonsolta löytyy kaksi voittoa Monacosta ja Le Mansista, mutta Indianapolista hän ei ole vielä pystynyt valloittamaan. 2017 debyyttiyritys sujui keskeytyksestä huolimatta kunnioitettavasti, mutta tänä vuonna seikkailu päätyi äärettömän nololla tavalla karsiutumiseen itse kilpailusta. Tallin toiminta muistutti enemmän amatööritason puuhastelua kuin huippu-urheilua, kuten tästä paljastusartikkelista voi lukea.

Fernando Alonson Indy-katastrofin koomiset taustat – ratti hukassa, tuumat metreiksi, väärän värinen auto…ei ihme, ettei menestystä tullut

F1-uransa jälkeen uusia haasteita etsinyt Alonso osallistuu vuodenvaihteessa Dakar-aavikkoralliin Toyotalla. Sen jälkeen mies alkaa keskittymään täysillä toukokuussa ajettavaan Indy500-kilpailuun, vaikka miehellä ei ole vielä edes tallia jonka riveissä kisaan osallistua.

– Indianapolis on luonnollisesti päätähtäimeni. Ennen sitä keskityn kuitenkin täysillä Dakar-haasteen suorittamiseksi. Vasta sen jälkeen suuntaan tarmoni Indianapolikseen. Ei ole salaisuus, että haluan voittaa kisan. Teen kaikkeni, että käytössäni on paras mahdollinen kalusto, Alonso kertoo motorsport.comille.