Lewis Hamilton omisti uransa kuudennen maailmanmestaruuden entiselle esimiehelleen ja F1-legendalle Niki Laudalle.

Toukokuussa menehtynyt kolminkertainen maailmanmestari ajoi itsensä lajin suurimpien kuljettajien joukkoon 1970- ja 80-luvulla. Sen jälkeen hän jatkoi F1-varikolla vaikuttamista useiden tallien johtotehtävissä. Viimeisenä urotekonaan hän oli rakentamassa Mercedeksen nykyistä imperiumia.

[readmore from=”usa:n gp”]

Hopeanuolen F1-tallin osaomistajana Lauda oli avainasemassa Hamiltonin houkuttelemisessa talliin kaudeksi 2013. Lauda iski britin eteen houkuttelevan tarjouksen Singaporessa 2012, kun mies oli juuri kärsinyt katkeran keskeytyksen miehen McLarenin hajottua.

Lauda sai MM-saumansa menettäneen Hamiltonin vakuuttuneeksi Mercedeksen potentiaalista, vaikka talli oli tuolloin reilusti McLarenia perässä. Hamilton vaihtoi tallia, eikä hänen ole tarvinnut katua päätöstään.

Lauda ja Hamilton olivat hyviä ystäviä myös siviilissä. Kun Hamilton muisteli F1-legendaa Austinissa maailmanmestaruutensa jälkihuumassa, piti hän Laudasta tunteellisen puheenvuoron.

– Yllätyin, kuinka kova isku Nikin menettäminen minulle oli. Ikävöin häntä kovasti tänä päivänä. Muistan kun hän soitti minulle ja tapasi minut hotellissa Singaporessa (2012), kun vaihdelaatikkoni oli hajonnut. Muista, kun hän pyysi minua liittymään Mercedekselle. Hänen menettämisensä oli yksi tämän vuoden kovimmista iskuistamme, Hamilton kommentoi lehdistötilaisuudessa.

Formula 1

@F1
Number six was for Niki ❤️

#USGP 🇺🇸 #F1