McLarenin jatkosopimus tupakkayhtiö BAT:in kanssa laajentaa sponsorin näkyvyyttä ensi kauden autossa. Sponsoritarrojen lisäksi koko auton ulkonäkö saattaa mennä uusiksi.

Brittitalli paljasti medialle tallin ensi kauden auton värityksen olevan silmiäkääntävä.

– Emme tietenkään paljasta asiaa ennen kuin esittelemme uuden automme helmikuussa, mutta uusi automme tulee näyttämään todella spesiaalilta, toimitusjohtaja Zak Brown kertoo.

BAT eli British American Tobacco muistetaan takavuosilta omasta F1-tallistaan, British American Racingista eli BAR-tiimistä. Talli tuli mukaan valtavalla budjetilla ja suurilla lupauksilla, mutta ensimmäinen kausi päättyi nöyryyttävään katastrofiin nollan MM-pisteen kera.

Lue F1-historiikkimme aiheesta: Muistatko: Suurilla lupauksilla mukaan tullut BAR-talli koki totaalinöyryytyksen

BAR-tallia ei muisteta kaudelta 1999 tuloksistaan, vaan autostaan. Talli yritti tulla mukaan sarjaan kahdella eri värityksen omaavalla autolla, mutta FIA:n sääntöjen kiellettyä tämän päätti talli tehdä tempun omalla tyylillään.

”Vetoketjulla” erotettu väritys muodosti melkoisen sekametelisopan. Mieleen se ainakin jäi, mutta se jakaa yhä tänäkin päivänä formulaväen kahtia. Toiset pitävät sitä hirvityksenä, toiset erikoisuutensa vuoksi kauniina.

Mitä mieltä sinä olet? Katso yllä aukeavast kuvagalleriasta lisää kuvia BAR 01 -autosta.