Ferrarin osaomistaja ja perustajan Enzo Ferrarin poika Piero Ferrari ei ole aivan vakuuttunut formula ykkösten nykymenosta. Hänen mukaansa Ferrarin on paikoin hyvin vaikea ymmärtää sarjan nykymenoa.

Ferrari on ollut mukana formula ykkösissä sen perustamisvuodesta 1950 lähtien. Talli on saavuttanut pitkän historiansa aikana kahmalokaupalla menestystä ja mainetta, ja siitä onkin rakentunut kenties jopa sarjaa itseään suurempi brändi.

Tätä asemaansa talli on käyttänyt hyväkseen. Ferrarille on suotu historian saatossa lukuisia erikoisoikeuksia, aina sääntömuutosten vastustamisesta hulppeisiin rahabonuksiin. LUE: Näin F1-tallit saavat palkintorahaa – Ferrari omassa kastissaan erikoisbonuksensa turvin

Uudet sääntömuutokset kaudeksi 2021 ovat tekemässä sarjasta aiempaa tasaväkisemmän ja -arvoisemman esimerkiksi tulonjaon suhteen. Lisäksi tallien eroja pyritään tasoittamaan sääntöuudistuksilla, joista Ferrari ei ole mielissään.

– Nykyään tuntuu siltä, että kaikki on kiellettyä formula ykkösissä. Testaaminen, moottorikehitys, kaikki. Joskus nykyformula tuntuu minulle kovin vieraalta lajilta, Ferrari sanoi italialaiselle Rai 1 -radiokanavalle.

Ferrarille kausi 2019 on tuonut vain kolme voittoa, mutta tallin sisällä on kuohunut kuljettajien Sebastian Vettelin ja Charles Leclercin otettua kauden aikana useasti yhteen radalla. Tilanne vietiin uudelle tasolle Brasilian GP:ssä, kun kaksikko törmäsi toisiinsa keskeytysten arvoisesti.

Ferrari ei ollut näkemästään mielissään, mutta hän ei silti aio tehdä osumasta suurta numeroa.

– Ferrari, erityisesti isäni, näki ja koki urallaan paljon pahempaakin.

Enzo Ferrarin ja kuolema olivatkin valitettavan läheisiä tuttavia. LUE: Enzo Ferrari, F1-sarjan merkkihenkilö eli mysteerisen elämän, josta ei puuttunut draamaa, juonitteluja eikä kuolemia