Renault’n F1-auton kohukeksintö FIA:n kynsissä – Schumacher varoittaa hylkäyksen uhasta: ”Katastrofi, jos ovat oikeassa”

© Kuva: Getty Images

Renault’n automaattinen jarrutasapainon säätöjärjestelmä joutui FIA:n syyniin. F1-veteraani Ralf Schumacher spekuloi ranskalaistalia uhkaavan jopa hylkäys formuloiden MM-sarjasta.

Racing Pointin talli valitti Japanin kisaviikonloppuna lajiliitto FIA:lle Renault’n autosta, jonka he epäilivät olleen sääntöjen vastainen.

F1-talli teki valituksen Renault’n teosta Suzukassa – ranskalaisten tuplapistepotti vaarassa?

Ranskalaisten kilpurista epäillään löytyvän kielletty automaattinen jarrutasapainon säätäjä, joka antaisi merkittävää etua tallin kuskikaksikolle Daniel Ricciardolle ja Nico Hülkenbergille.

Entinen F1-kuski Schumacher uskoo Renault’ta uhkaavan jopa hylkäys sarjasta samaan tapaan kuin McLarenia rankaistiin aikoinaan ”spygate”-skandaalistaan.

– Epäilyksen on oltava järkeen käypä, sillä on kirjoittamaton sääntö, ettei toista tallia syytetä jostain tuollaisesta ellei olla sataprosenttisen varmoja, saksalainen arvioi Sky Sportsille.

– Jos he (Racing Point) ovat oikeassa, olisi se katastrofi Renault’lle. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun he ovat herättäneet huomiota toimillaan, Schumacher sanoi.

Lähde: Sky Sports


Lunasta 50€ ilmainen live-veto Huuhkajien EM-avaukseen! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista ja tee talletus.
  2. Lyö vähintään 1€ 1×2-veto Suomelle Liechtensteinia vastaan.
  3. Suomen voittaessa saat 50€ ilmaisen livevedon Suomen ensimmäiseen EM-otteluun!