F1-mestari tyrmää formuloiden aika-ajouudistuksen: ”Tekee ammattiurheilusta kivaa leikkiä”

© Kuva: Getty Images

F1-veteraani Jacques Villeneuve haukkui F1-sarjan suunnitelmat aika-ajojen ratkaisusta sprinttikisalla.

Autourheilun kuninkuusluokkaan suunnitellaan suuria muutoksia. Uusiksi ovat menossa autojen voimayksiköt, aerodynamiikka ja koko sarjan kulurakenne.

Kaikkien muiden mullistusten ohella aikeena on myös myllätä perinteisten aika-ajojen rakennetta. Jatkossa kisojen lähtöjärjestys saatetaan ratkaista kolmen session sijaan yhdellä sprinttikisalla.

Uudistusidea ei ole ollut lajiväen mieleen. Moni kuljettaja on haukkunut ajatuksen maanrakoon. Kyseistä kantaa edustaa myös vuoden 1997 maailmanmestari Villeneuve, jonka mielestä sprinttikisa muuttaisi täysin formuloiden luonnetta.

– Sprinttikisa on hauska ja kiva idea, mutta se ei kuulu Formula 1:een, kanadalaiskonkari täräytti Championat.com-sivustolle.

– Se tekee ammattiurheilusta hauskan leikin. Jos ihmiset haluavat sitä, olkoon. Siihen ei vain liity juuri mitään kilpailua, Villeneuve taivasteli.

– Mielestäni Formula 1:een ei pitäisi tehdä muutoksia vain paremman TV-show’n vuoksi. Kilvanajossa on monia asioita, joita ei pitäisi muuttaa. Aika-ajot kuuluvat niihin, F1-mestari painotti.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.