Citroen tekee kaikkensa Sebastien Ogierin eteen – taktinen lisäys kauden päätösralliin

© Kuva: Getty Images

Citroen on pestannut Mads Östbergin keikkakuljettajakseen rallin MM-sarjan päätösosakilpailuun Australiaan. Kyseessä on ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun ranskalaismerkki tuo kolme tehdastallin autoa samaan kilpailuun.

Citroenin peliliikkeen taustalla on tallin kuljettajan Sebastien Ogierin taistelu maailmanmestaruudesta. MM-tittelit vuodesta 2013 lähtien vienyt ranskalainen on 28 pistettä MM-sarjaa johtavaa Toyotan Ott Tänakia perässä, joten mestaruustaisto voi olla vielä elossa kauden päätöskilpailussa marraskuussa. Voitosta ja Power Stagen nopeimmasta ajasta palkitaan 30 pisteellä.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanne täältä

Mikäli Ogier on mukana MM-jahdissa vielä Australiassa, joutuu hän kärsimään lähtöpaikastaan. Australian soratiet ovat ensimmäisille autolle petollisen liukkauta irtosoran vuoksi, mutta Östbergin avulla Citroen voi taktikoida Ogierille puhtaampaa ajouraa.

Vuosia Citroenin luottokuljettajana toiminut Östberg sijoittui viime vuonna Australiassa kolmanneksi. Tänä vuonna hän jäi ilman tehdastallipaikkaa, joten hän on ajanut valikoituja ralleja WRC2-luokassa.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.