Sebastian Vettelille puolustusta – ”viat tekniikassa, eivät miehessä”

© Kuva: Getty Images

Sebastian Vettelin tämän kauden vaikeudet johtuvat enemmän Ferrarin tämän kauden autosta kuin miehestä itsestään, arvioi Juan Pablo Montoya.

Vettel on ajanut kauden voitoitta tehden lukuisia ajovirheitä, samaan aikaan kun uusi tallikaveri Charles Leclerc on napsinut kahdesta edellisestä osakilpailusta voitot ajaen lukuisia muita huippusuorituksia.

Ferrarikuskien keskinäinen dynamiikka on saanut monet uskomaan Ferrarin sisällä tapahtuneen vallanvaihdon. Viidettä kauttaan tallissa ajavan Vettelin ajan uskotaan olevan ohi, Leclercin ollessa tallin tulevaisuudentoivo mestaruuksia ajatellen.

2001-2006 Williamsilla ja McLarenilla ajaneen Montoyan mielestä Vetteliä ei tule kuitenkaan laskea vielä kokonaan pois laskuista.

– Mielestäni Vettelin tuloksissa kyse on enemmän teknisistä ongelmista kuin hänen pääkopastaan. Jokin tämän kauden Ferrarissa ei natsaa hänen ajotyylilleen, ja se pakottaa hänet yliyrittämään. Silloin syntyy virheitä, Montoya arvioi Autosportille.