Paljastus: Lewis Hamilton ei ollut Mercedeksen hankintalistalla, merkin johto kiinnostui Kimi Räikkösen voitottomasta ex-tallikaverista

© Kuva: Getty Images

Lewis Hamiltonin siirto Mercedekselle kaudeksi 2013 ei ollut tallin alkuperäinen suunnitelma. Tallin johtohahmoihin tuolloin kuulunut Nick Fry on paljastanut tallin harkinneen Nick Heidfeldin pestaamista talliin brittimestarin sijasta.

Mercedes etsi korvaajaa tallissa 2010-2012 ajaneelle Michael Schumacherille, joka oli jäämässä eläkkeelle viimeisen kautensa päätteeksi. Tallin toimitusjohtajana tuolloin toiminut Fry paljastaa pian ilmestyvässä kirjassaan tallin kartoittaneen kuljettajamarkkinoita, kiinnostuen vapailla markkinoilla olleesta Heidfeldistä.

2000-2011 F1-sarjassa 183 GP-kisaa ilman ainuttakaan voittoa ajanut Heidfeld oli saanut lähtöpassit Lotus-tallista kesken kauden 2011. Hamilton oli puolestaan vielä tuolloin kiinni McLarenilla, joskin brittikuskin ja tallin välit olivat alkaneet rakoilemaan.

LUE MYÖS: Mikä moka! Kilpailijatalli yritti heikentää vastustajaansa – loikin F1-sarjaa dominoivan dynastian

Fry paljastaa kirjassaan Mercedeksen ylimmän johdon olleen kiinnostunut Heidfeldistä.

– En saanut aluksi johtoa innostumaan Lewiksestä. Sen sijaan minua kannustettiin palkkaamaan Heidfeld, joka oli hyvin innokas liittymään joukkoomme. Hän lähetti toistuvasti minulle kuvia itsestään, perheestään ja jopa koirastaan saadakseen huomioni, Fry kirjoittaa.

Lopulta Niki Laudan mukaantulo Mercedes-tallin johtoon käänsi kurssin kohti Hamiltonia.

– Lauda sanoi minulle ensimmäisenä päivänään tallin johdossa, että tee kaikkesi Hamiltoni saamiseksi talliin. Hän voisi kysyä Mercedeksen anteeksiantoa myöhemmin, Fry muistelee.

Hamiltonin Mercedes-sopimus julkaistiin vain muutamaa viikkoa myöhemmin. Hamilton on voittanut Mercedeksellä neljä maailmanmestaruutta ja hän on matkalla koko lajin menestyneimmäksi kuljettajaksi.

Heidfeldille F1-sarjan ovet eivät enää auenneet.