Mikä moka! Kilpailijatalli yritti heikentää vastustajaansa – loikin F1-sarjaa dominoivan dynastian

© Kuva: Getty Images

Lewis Hamilton hallitsee tätä nykyä F1-maailmaa. Tämä saattaa harmittaa kilpailijaleiri Red Bullia, sillä tallijohto saattoi antaa nykytilanteeseen johtaneen sysäyksen.

Red Bullin F1-asioista vastaava johtaja Helmut Marko kertoo motorsport-totalille hänen antaneen kielteisen vastauksen McLareniin leipiintyneelle britille vuonna 2012. Tämän lisäksi hän suorastaan tyrkytti brittikuskia Mercedekselle, joka vielä tuossa vaiheessa rakensi omaa F1-dynastiaansa.

Hamilton oli McLarenin kasvatti, ja tuohon mennessä hän oli ajanut koko kaudesta 2007 kestäneen uransa maineikkaassa brittitallissa. McLaren oli tuolloin F1-maailman huipulla, ja Hamilton taisteli mestaruudesta lähes jokaisella kaudellaan.

2012 Hamiltonin ja McLarenin vauhti olisi riittänyt MM-taistoon, mutta tekniset ongelmat kriittisillä hetkillä pudottivat Hamiltonin mestaruuskamppailusta. Turhautunut Hamilton harkitsi siteidensä katkaisemista itselleen rakkaaseen talliin, tiedustellen paikkaa lajia tuolloin hallinneelta Red Bullilta.

Tallissa kisasivat tuolloin mestaruuksia napsinut Sebastian Vettel sekä Mark Webber.

– Meillä ei ollut tilaa Red Bullilla, joten ajattelin olevan parempi, jos Lewis väistyisi tieltämme Mercedekselle. McLaren oli tuolloin kova kilpakumppanimme, ja halusimme heikentää heitä, Marko kertoo.

Marko suositteli ja suorastaan tyrkytti Hamiltonia Mercedeksen F1-projektin voimahahmolle Niki Laudalle.

– Jälkeenpäin ajateltuna olisi ollut paljon parempi, jos Lewis olisi jatkanut McLarenilla. Se oli erinomainen esimerkki siitä, miten pahasti taktikoinnissa voi epäonnistua, Marko myöntää.

Hamilton hyppäsi Mercedeksen F1-talliin kaudeksi 2013. Ensimmäinen vuosi sujui kohtalaisella menestyksellä, mutta kauden 2014 sääntömuutosten myötä hurjasti erityisesti uusiin voimanlähteisiin panostanut Hopeanuoli ja Hamilton ovat olleet sarjan kukkulan kuninkaita siitä hetkestä lähtien. McLarenin edellinen osakilpailuvoitto on puolestaan kaudelta 2012.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.