Esapekka Lappi avasi Toyotan ja Citroenin WRC-ralliautojen eroja – ”Se on ilmeistä”

© Kuva: Getty Images

Esapekka Lapin mukaan suurimmat erot Toyotan ja Citroenin WRC-tallien autojen väliltä löytyvät aerodynamiikasta ja moottorista.

Suomalaiskuskin siirto Tommi Mäkisen johtaman Toyotan riveistä Citroenille oli yksi viime kauden kuljettajamarkkinoiden isoimmista ja näkyvimmistä liikkeistä.

Toyotalla Lappi oli huippukilpurin ratissa. Mies ei kuitenkaan koe joutuneensa tyytymään yhtään vähempään suorituskykyyn ranskalaisvalmistajan riveissä.

Citroenin C3 ja Toyotan Yaris ovat kummatkin väkeviä, mutta ainutlaatuisia menopelejä, joiden kehityksessä on painotettu hyvin erilaisia asioita.

– Suurimmat erot autojen välillä ovat aerodynamiikassa ja moottorin kehityksessä. Jälkimmäisen osalta se on ilmeistä. Yaris on varmaankin kaikista nykyisistä WRC-autoista aeropainotteisin. Mekin työskentelemme kuitenkin kuroaksemme heitä kiinni siinä, Lappi havainnollisti The Checkered Flag -julkaisulle.

– Toyotalla ja Citroenilla on erilaisia tapoja lähestyä moottorin suunnittelua. Heillä on erilaiset filosofiat, rallikuski jatkoi.

– Yariksessa kaikessa oli kyse takapään väännöstä, kun taas Citroen on priorisoinut tehokehitystä ja käytettävyyttä. Jotkut rallit sopivat paremmin heidän filosofiaansa, toiset taas meidän, suomalainen taustoitti.

Lähde: The Checkered Flag


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!