Saksalaislehdeltä mahtavia uutisia Valtteri Bottakselle – Esteban Ocon luovutti Mercedes-paikan suhteen, matkaamassa toiseen talliin

© Kuva: Getty Images

Saksalaislehti Auto Bild kertoo Esteban Oconin suuntaavan ensi kaudeksi Renaultin toiseksi kisakuljettajaksi. Tämä poistaa Valtteri Bottaksen harteilta paineet jatkosopimuksesta Mercedes-tallin kanssa.

Bottasta ja Oconia on sovitettu vuoron perään Lewis Hamiltonin tallikaveriksi ensi kaudeksi. Mersu-pomo Toto Wolff on ollut halukas jatkamaan suomalaisen kanssa myös ensi kaudella, mutta painetta on luonut pelko lahjakkaan Oconin menettämisestä, mikäli hänelle ei löydy paikkaa tallista tulevallakaan kaudella. Tänä vuonna ranskalainen on toiminut tallin varakuljettajana.

F1-maailmanmestari varoittaa Mercedestä kuskiehdokkaasta: ”Hän on riski, pitäkää Valtteri Bottas”

Analyysimme: Valtteri Bottas on kuskimarkkinoiden avaintekijä – tässä ovat suomalaisen vaihtoehdot Mercedeksen ohella, yksi todellinen jokerikortti

Auto Bildin mukaan Mercedes joutuu päästämään ajohommiin takaisin haluavan Oconin vapaille markkinoille, sillä talli kokee suorituksiaan täksi kaudeksi parantaneen Bottaksen olevan tallille parempi vaihtoehto myös ensi kaudella.

Jo viime kaudella Renaultille tyrkyllä ollut Ocon korvaisi tallissa Nico Hülkenbergin, joka saattaisi siirtyä tuolileikissä Haasille. Tämä tarkoittaisi tukalia oltavia Romain Grosjeanille, jonka paikka tallissa on liipaisimella.