F1-maailmanmestari varoittaa Mercedestä kuskiehdokkaasta: ”Hän on riski, pitäkää Valtteri Bottas”

© Kuva: Getty Images

Entisen F1-mestarin Jacques Villeneuven mukaan Mercedeksen olisi viisainta valita Valtteri Bottas ensi kauden kuskikseen Esteban Oconin sijaan.

Mercedeksen junioriohjelman kasvatin ja suomalaistähden kilpailu kuninkuusluokan parhaan tallin toisesta pilottipestistä on ollut kiistatta kesän kuumin puheenaihe formuloiden maailmassa.

Tallipomo Toto Wolff on puhunut mediassa kummankin kuskin puolesta. Bottaksen vahvuutena on kokemus ja vahvat näytöt F1-radoilla, Oconin etu on sen sijaan nuoruus ja tulevaisuuden potentiaali.

Wolffin lausunnoista on ollut luettavissa, ettei päätös kahden hyvän vaihtoehdon välillä tule olemaan helppo.

Joidenkin mielestä tilanne on kuitenkin yksinkertaisen selvä. Suomalaiseen kannattaa luottaa, vakuuttaa vuoden 1997 maailmanmestari Villeneuve.

– Miksi he ottaisivat Oconin? Tietenkin Mercedeksen on jatkettava Bottaksen kanssa. Kuinka monesti he ovat yltäneet tuplapaalulle tänä vuonna? Jos hän (Bottas) olisi aina puoli sekuntia kierrokselta Lewista (Hamilton) hitaampi, hänet voisi korvata. Tilanne ei ole kuitenkaan tällainen, kanadalaiskonkari huomautti Formule 1 -julkaisun haastattelussa.

Villeneuve pitää Oconia vielä täysin katsomattomana korttina, jota ei tulisi päästää vielä sarjan kärkikärryn rattiin.

– Hän ei ole todistanut vielä kykyjään. En tiedä, kuinka hyvä hän tarkalleen on. En ottaisi koskaan tuota riskiä, F1-veteraani latasi.