Kimi Räikköseltä kova väite Alfa Romeosta ja McLarenista Unkarin F1-kisassa

© Kuva: Getty Images

Kimi Räikkösen mukaan Alfa Romeo oli Unkarissa selvästi McLarenia nopeampi, vaikka suomalainen ei päässytkään Carlos Sainzista ohi kisassa.

McLaren on osoittanut kauden avauspuolikkaan mittaan olevan ehdottomasti yksi keskikastin vahvimmista talleista. Britit saattavat viedä nousujohteisen kehityksensä myötä kastin voiton.

Unkarissa Räikkönen ylsi komeasti seitsemänneksi. Suomalainen ei kuitenkaan kyennyt puristamaan ohi McLaren-pilotti Sainzista, joka ylitti ruutulipun viidentenä.

Tästä huolimatta F1-konkari koki autonsa kyydin olleen Hungaroringilla jopa oransseja kilpureja parempaa.

Jos ohittaminen olisi käynyt kysymykseen, olisi kisasta voinut olla ”Jäämiehen” mukaan otettavissa jopa parempikin tulos.

– Auto käyttäytyi loistavasti. Tein hyvää työtä ensimmäisellä kierroksella ja pysyin poissa pulasta. Sitten meillä oli jopa paremmin nopeutta kuin McLarenilla, mutta oli mahdotonta ohittaa, Räikkönen kertasi kisaa Formula1.com-sivustolle.

Visiitti varikolla ratkaisi Räikkösen kisan kohtalon. Pysähdyksen ajankohta jätti hieman jossittelun varaa, mutta senkään ei suomalaiskuski antanut pilata yöunia.

– Varikkopysähdyksen jälkeen tiesimme, että oli mahdotonta ohittaa ja minun oli säästeltävä renkaita kisan loppua varten. Menetimme sijan varikolla ja nousimme sen jälkeen yhden.

– Ehkä ainoa asia, jonka olisimme voineet tehdä toisin olisi ollut pysähtyä varikolle kierrosta aiemmin. Näin se kuitenkin menee, Räikkönen summasi.

Kimi Räikkönen paljasti C Morelle kesälomasuunnitelmansa – ”Ensin mennään Baariin, jos ymmärrät”