F1-sarjan kuljettajamarkkinat elävät mielenkiintoisia aikoja. Junioritoiminnallaan läpi vuosien tulosta takonut Red Bull saattaa kypsyttää suomalaisittain erittäin mielenkiintoista kuljettajaa riveissään.

Pierre Gaslyn vaisut otteet emotallissa ovat käynnistäneet spekulaatiot jopa miehen uran loppumisesta energiajuomatallin joukoissa. Mikäli näin kävisi, myllertyisi tallin kuskiruletti uusiksi.

Itävallan GP:n topit ja flopit – lue Gaslyn tylytys sekä muut kehut ja haukut

Potentiaalisin korvaaja ranskalaiselle löytyisi junioritalli Toro Rossolta. Daniil Kvjat on jo kisannut Red Bullilla 2015-2016, mutta myös Alexander Albonin osakkeet ovat nousussa hyvin sujuneen debyyttikauden myötä. Mikäli jompi kumpi liikkuisi ylöspäin hierarkiassa, tai Red Bullille syntyisi kuskivajausta muussa tapauksessa (esimerkiksi Max Verstappenin lähdön myötä), saattaisi pelastus löytyä junioritoiminnasta.

Red Bull ilmoitti Itävallan GP:n alla katkaisseensa yhteistyön räiskyvän Dan Ticktumin kanssa. Tämä nostaa hierarkiassa ylimmälle korokkeelle virolaisen Juri Vipsin, joka on ihastuttanut otteillaan Formula 3 -sarjassa.

Vips taistelee täksi kaudeksi uudelleenbrändätyn vanhan GP3-sarjan tittelistä tosissaan. Mikäli mestaruus, tai edes kärkisija, loppupisteissä heltiää, on Vips superlisenssipisteiden suhteen edustuskelpoinen F1-kuljettaja. Se saattaa houkutella Red Bullia antamaan ensimmäiselle virolaiselle kuljettajalle näytönpaikan formula ykkösissä.

Myös Paalupaikka-podcastissa käsiteltiin Red Bullin kimuranttia kuljettajatilannetta. Kuuntele ajatuksia ennen Itävallan GP:tä täältä!

Seuraa meitä Instagramissa & voita Kimi Räikkösen Alfa Romeo -lippis!