SuomiF1 arvioi Itävallan GP:n topit ja flopit: Viime vuosien upein ajosuoritus mykisti, trollauksen uhrille kaivataan jo armoa

© Kuva: Getty Images

SuomiF1-sivusto jakoi tuomiot kauden toistaiseksi parhaasta kilpailusta, Itävallan GP:stä.

Lue aiempien kisojen topit ja flopit täältä

MM-pisteet itävallan GP:n jälkeen

VOITA KIMI RÄIKKÖSEN LIPPALAKKI! SEURAA MEITÄ INSTAGRAMISSA

TOP #1

Juuso Taipale: Max Verstappen. Lähihistorian yksi upeimmista ajoista ansaitsee kaiken hehkutuksen. Startissa tapahtunut kömmähdys oli lopulta vain palvelus kaikille faneille, sen ansiosta saimme nähdä Verstappenin raivokkaan hyökkäyksen kohti kärkeä. Harmi, että taistelu kruunautui suuren kohun aiheuttaneeseen osumaan, mutta se on Verstappenin upean ajon ainoa varjopuoli.

Tuukka Hyttinen: Max Verstappen. Uskomattoman vakuuttava, statement-luokan suoritus. Verstappenin voitonnälkä oli kasvanut niin suureksi, ettei miestä pidätellyt Itävallassa mikään. Kaikkien kabinettipäätösten ja tuomarifarssien keskellä on virkistävää nähdä joidenkien kuskien pitävän aina kiinni todellisesta kilpakuljettajan asenteesta.

Red Bullin tallipomolta kova väite Max Verstappenista – ”Olen ajatellut niin jo pitemmän aikaa”

Max Verstappen esitti lähihistorian upeimman ajon. Kuva: Getty Images

TOP #2

Juuso Taipale: McLaren. Ei vain se, että molemmat autot olivat jälleen pisteillä, vaan millä tavalla! Lando Norris ajoi kisan alussa lyhyen hetken aikaa jopa kolmospaikalla. Lopulta hän nappasi ”B-ryhmän” voiton ansaitusti. Mutta suuren hehkutuksen ansaitsee tallikaveri Carlos Sainz. Moottorirangaistuksen myötä hän nousi joukon takaa peräti kahdeksanneksi!

F1-sarjan humoristiksi noussut tulokas ”yritti auttaa” Max Verstappenia: ”Näin sinun heiluttavan käsiäsi”

Tuukka Hyttinen: Charles Leclerc. Monacolaislupaus oli jälleen pirullisen lähellä ensimmäistä F1-voittoaan. Vaikka hurmos vaihtuikin lopulta pettymykseen voiton karattua Verstappenille, on Ferrari-kuskille nostettava hattua mainiosta kisaviikonlopusta.

Tätä on kaivattu: McLaren johtaa Ferraria! Kuva: Getty Images

TOP #3

Juuso Taipale: Charles Leclerc. Kaikki kunnia Ferrarin nuorelle tulevaisuudentähdelle. Vielä kolme kierrosta ennen maalia hänen viikonlopustaan näytti muodostuvan yksi satunäytelmä. Edes urhoollinen puolustautuminen ei auttanut, kun peileihin ilmaantui punaisella härällään kohti laukkaava hollantilainen vauhtiveikko.

Tuukka Hyttinen: Honda. Itävallan GP:n tulos oli Hondalle vielä reilusti suurempi saavutus kuin Verstappenille ja Red Bullille. Kyseessä oli japanilaisten ensimmäinen F1-voitto 13 vuoteen. Se on mielettömän kova seikka, joka todistaa autoyhtiön kykenevän parhaimmillaan haastamaan ja jopa päihittämään kuninkuusluokan kovimmat titaanit Ferrarin ja Mercedeksen.

Honda voitti vihdoinkin, Red Bullin kanssa – näin McLaren-leirissä asiaan suhtauduttiin

FLOP #1

Juuso Taipale: Pierre Gasly. Tämä on jo surullista katsottavaa. Samalla kun koko F1-maailma ylistää ja suitsuttaa toista Red Bullia, ei Gasly-raukka pysty edes voittamaan Norriksen McLarenia. Kuten Paalupaikka-podcastissa puhuin, ranskalaisen pelastaa tällä hetkellä vain se, ettei Red Bullilla ole parempaa vaihtoehtoa hänen tilalleen.

Tuukka Hyttinen: Tuomaritoiminta. Pitikö tämäkin ohitus oikeasti tutkia? Jos tämä meno jatkuu, sääntökirjaan voisi vain tehdä suosiolla präntin, jossa lukee ”kilvanajo ei ole sallittu”. Toivottavasti FIA:n ja F1:n sääntökäytäntöihin saadaan ensi vuodeksi jokin muutos, sillä nykyinen suunta tekee karmeasti hallaa koko lajille fanien silmissä.

FLOP #2

Juuso Taipale: Uusi kisa, uusi tuomarisäätö. Verstappenin ohitus Leclercistä jakaa fanien mielipiteet, ja se on hyväksyttävää. Kuten aiemminkin, ovat molemmat osapuolet oikeassa. Mutta entisen F1-kuskin Pedro de la Rosan erinomainen pointti herätti monet huomaamaan, ettei sääntöä ulos ajattamisesta pidä seurata liian orjallisesti.

Entisen F1-kuskin huomio Verstappen-tilanteesta: Nykyradat mahdollistavat tempun, jolla tuomaristoa voi huijata

Risuja tuomaristo saa minulta tällä kertaa tiedon panttaamisesta. Helkkari soikoon, päätöstä tutkittiin kauemmin kuin koko kisa kesti!

Miksi Verstappen-jupakan puimisessa kesti tuskastuttavan kauan? – näin FIA perustelee

Tuukka Hyttinen: Pierre Gasly. Ranskalainen on ottanut tallitoveriltaan Verstappenilta kuokkaan koko kauden ajan. Itävallassa tasoero miesten välillä näkyi suorastaan viiltävän karulla tavalla. Verstappen ohitti Gaslyn kierroksella painellessaan koko kilpailun voittoon. Tällaista tekemistä Red Bullilla ei varmasti katsella enää pitkään.

Max Verstappenkin yrittää herätellä Pierre Gaslyä. Kuva: Getty Images

FLOP #3

Juuso Taipale: Robert Kubica. ”Päivän kuljettaja”, tämä oli jo ilkeä vitsi internetin trolliarmeijalta puolalaista kohtaan.

On hyväksyttävää, ettei Williamsilla taistella ketään vastaan radalla, mutta Itävallassa näimme kauden heikointa Kubicaa. Kisan viimeiseksi jäänyt puolalainen jäi jopa toiseksi viimeisestä yhden kierroksen. Aivan kuin mies olisi jo luovuttanut.

Tuukka Hyttinen: Williams. Robert Kubica ja George Russell alkavat olla autoineen jo niin harmittomia hiirulaisia F1-radalla, ettei miesten olemassaoloa tule miltei enää juuri edes noteerattua kisaviikonloppuisin. Ei tekisi mieli lyödä lyötyä, mutta onhan tämän perinteikkään brittitallin räpiköinti surullista katseltavaa.

Robert Kubica oli kukkaiskeiju Itävallassa. Kuva: Getty Images


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.