F1-sarja on tehnyt muutoksia tämän vuoden Britannian GP:n DRS-alueisiin. Näin ollen viime vuoden erikoiskokeilua ei tulla näkemään tänä vuonna.

Viime vuoden kilpailussa kuljettajilla oli käytettävissään peräti kolme DRS-aluetta, mikä ei itsessään ole erikoinen asia. Uutta oli sen sijaan ensimmäisen alueen rakenne. Kuljettajille tarjottiin mahdollisuutta ajaa takasiipi auki radan pääsuoralta aina kolmanteen mutkaan asti. Rohkeimmat ja autoihinsa luottaneet kuskit pystyivät täten ajamaan nopeavauhtiset avausmutkat teoriassa vähemmällä downforcella, mutta suuremmalla huippunopeudella.

Vähäinen pito suisti kuitenkin sekä Romain Grosjeanin että Marcus Ericssonin seinään avausmutkassa viime vuoden kisaviikonloppuna. Grosejan romutti autonsa harjoituksissa, Ericsson kisassa. Kuljettajat kritisoivat ratkaisua turhaksi ja vaaralliseksi kikkailuksi.

SuomiF1-toimittaja oli eri mieltä: Näkökulma: F1-sarjan tämän viikon erikoiskokeilu hieno asia: kuskeilla pitää jälleen olla munaa ajaa autoa

F1-sarja teki tästä omat johtopäätöksensä, poistaen DRS-alueen kokonaan tämän vuoden kilpailusta. Tulevana viikonloppuna alueet ovat tuttuun tapaan suorilla. Alueet voit katsoa kisasivuiltamme täältä