Formula E -mestari myöntää: F1-paikka kiinnostaa

© Kuva: Getty Images

Formula E -sarjan hallitseva mestari Jean-Eric Vergne on avoin paluulle Formula 1 -sarjaan.

Kahtena edellisenä kautena FE-sarjan voittoa juhlinut Vergne asettaa ehdoksi paluulle kuitenkin kilpailukykyisen auton. Entinen Toro Rosso -kuski palaisi vain F1:een, jos jokin kolmesta kärkitallista tarjoaisi paikkaa.

– Kaiken viime vuosien aikana oppimani perusteella tohdin sanoa, että minulla olisi aika hyvät mahdollisuudet pärjätä Formula 1:ssä. Tai ainakin voisin yrittää. Emme tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta se (paluu) voisi olla mahdollinen, Vergne sanoo Crashin haastattelussa.

– Olen ajanut aiemmin keskikastin tallissa, kun olin nuori kuljettaja. Ymmärrän, että keskikastissa täytyy ensiksi todistaa omat kykynsä, mutta minun iässäni ei ole enää aikaa todistella itseään keskikastin tallissa. Jos saisin tarjouksen – ja se on valtava jos – F1:n huipputiimiltä, harkitsisin sitä ehdottomasti, 29-vuotias ranskalaiskuski toteaa.

Vergne ajoi Toro Rossolla vuosina 2012–2014